Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Open Jazz Fest predstavuje prvých performerov: Marek Bałata, Justin Echols a „Ecce Jazz“

5. 3. 2012, Nové Mesto nad Váhom

Piaty ročník jazzového festivalu Open Jazz Fest bude opäť aj o silných vokálnych jazzových interpretoch. Na Zelenej vode v júli vystúpi azda najlepší poľský jazzový spevák a improvizátor Marek Bałata a nový zjav na jazzovej scéne Afroameričan Justin Echolz.. Organizátori sa tiež rozhodli oprášiť rýdzo autorský slovenský projekt Pavla Bodnára „Ecce Jazz“, v interpretácii zoskupenia InterJAZZional Band. CD Ecce Jazz získalo ocenenie AUREL 2006 za najlepší album v kategórii jazz/blues vydaný na Slovensku.

Marek Bałata, ktorý príde na letný jazzový festival spolu so svojim bandom Marek Bałata Chopin Quintet, je známy okrem svojho umenia improvizácie aj svojim širokým kreatívnym záberom, grafickým dizajnom počnúc a divadlom končiac. Hral so všetkými poľskými jazzovými esami ako Tomasz Stanko, či Zbygniew Namyslowski , ako aj medzinárodne uznávanými hudobníkmi Billy Hartom, Steve Davisom,...Vo svojich kompozíciách vychádza a priznáva pôvodné folklórne korene a mieša ich v neuveriteľných variáciach s harmonickými jazykom á la Chopin, či štýlu bebop a amerického blues... a to všetko v dokonale zvládnutej a neomylnej intonácii a virtuozite.

Justin Echols
Tento mladý spevák a sólista začínal so spevom v kostolných zboroch v St. Louis a Houstone a neskôr vyštudoval aj jazzový klavír, na ktoré se často sám doprevádza. Justin spieva jazzové štandardy zo zlatého fondu amerického jazzu a tiež výborne scatuje. Medzi jeho hudobné vzory patria jazzoví velikáni ako Nat King Cole, Frank Sinatra, Tony Benett a Harry Connick Jr. Na festivale sa predstaví v quartete českých hudobníkov vedených známym basgitaristom Lukášom Kytnarom, s ktorými bude v lete v Európe nahrávať svoj debutový album.

Ecce Jazz a InterJAZZional Band
Skladateľ, aranžér, džezový klavirista, pedagóg a džezmen roka 1996 Pavol Bodnár získal s týmto projektom vydaným na CD ocenenie AUREL 2006 udeľované každoročne Medzinárodnou federáciou fonografického priemyslu ( IFPI ) za najlepší album v kategórii jazz/blues vydaný na Slovensku. V rámci kompozícii Pavol Bodnár organicky spája rytmické prvky latinojazzu, slovanskú spevnosť a štandardné harmonické jazzové postupy. A to všetko v podaní bandu tvoreného najlepšími slovenskými jazzovými hudobníkmi.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote