Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Dirty Loops po 9 rokoch opäť na OpenJazzFeste

6. apríla 2023, Bratislava/Nové Mesto nad Váhom

Obľúbený letný openair festival OpenJazzFest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom kompletizuje svoj program a predstavuje ďalších účinkujúcich. "Dirty Loops" sa od prvého účinkovania na našom festivale stali obrovským koncertným a festivalovým ťahákom a my sme veľmi radi, že po 9 rokoch prijali opäť naše pozvanie aj na Openjazzfest „ hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Kapelu založili v roku 2008 traja priatelia, Aron Mellergård, Jonah Nilsson a Henrik Linder, ako experiment na vyskúšanie vecí nad rámec toho, čo sa považovalo za povolené pri bežných hudobných jam session. Základ ich experimentovania tvorí zmes jazzu, popu, funku a elektroniky.

https://www.youtube.com/watch?v=aYYFmp9NBTk

Čoskoro sa ich popularita hlavne na sociálnych sieťach stala virálnou a začali sa aj ich koncertné vystúpenia. Táto švédska trojica zo Štokholmu účinkovala na OJF v roku 2014 a v tom istom roku vydala aj svoj debutový album "Loopified".

https://www.youtube.com/watch?v=nls1HtXQe8E

Celý program festivalu predstavia organizátori do konca apríla vrátane ďalších zaujímavých mien. „Máme ešte v zálohe skvelé mená a návštevníci sa určite majú na čo tešiť, predaj vstupeniek spustíme už budúci týždeň prostredníctvom platformy Tootoot “ dodáva na záver Tibor Zelenay.

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 24 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Trinásty ročník sa uskutoční 14. - 15. júla 2023, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny. Festival z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

 

Informácie a vstupenky:
https://www.openjazzfest.sk
https://tootoot.fm/sk
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

 

Tibor Zelenay, riaditeľ a dramaturg festivalu
tibor.zelenay@openjazzfest.sk
+421 905 615 791

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote