Facebook
SK | EN

Press release

Z prostredia Open Jazz Festu unikli interné informácie.

4. 4. 2011, Nové Mesto nad Váhom / Bratislava

Spustením predpredaja permanentiek na štvrtý ročník festivalu Open Jazz Fest unikli interné informácie.

V piatok, prvého apríla bol spustený prvý predpredaj zľavnených lístkov v histórii jediného jazzového festivalu pod holým nebom na Slovensku. Na portáli predávajúcom zvýhodnené lístky sa objavil line up festivalu, ktorý však nie je oficiálny a na verejnosti sa objavil z vnútorných zdrojov festivalu. „Bola to pre nás nepríjemná situácia, pretože nám okamžite začali volať umelci, ktorých zmluvy buď ešte nie sú doriešené, alebo v riešení nie sú vôbec“, hovorí riaditeľ festivalu Marian Pavlovič. Organizátori sa nedorozumenie okamžite snažili napraviť. „Považujeme za dôležité upozorniť, že chyba nenastala na strane predajcu“, dodáva na margo vzniknutého omylu Pavlovič.

Podľa PR manažérky festivalu Saši Štullerovej organizátori plánujú informovať o programe v nasledujúcich týždňoch. „Každý pondelok oznámime a krátko predstavíme širokej verejnosti meno jedného vystupujúceho“. Fanúšikovia, ktorí si už na základe zverejnených mien zakúpili lístky sa však určite majú na čo tešiť. „Pôvodne medializovaný line up bol reálny možno z dvoch tretín“, dodáva Pavlovič

Prvým potvrdeným umelcom je klavirista Michael Wollny, ktorý vystúpi v rámci svojho projektu Em_trio.

Michael Wolny (* 1978, Schweinfurt) je v súčasnosti rezidenčným umelcom najväčšieho jazzového festivalu v Nemecku - Jazz Baltica.

Michael Wolny svoje hudobné vzdelanie začal úročiť v rokoch 1998 – 2002, kedy s národným Jazzovým orchestrom absolvoval svoje prvé turné. Angažuje sa v rôznych formáciách, domovskou je však Em_trio (basa Eva Kruse, bicie Eric SChaefer). V roku 2007 vydal sólový album „Hexentanz“, ktorý je kritikmi v Nemecku veľmi oslavovaný. Wolny získal niekoľko štipendií a cien - Nürnberger Nachrichten (2007) , Kultúrnu cenou mesta Schweinfurt (2003), Cenu nemeckej kritiky Record (2005), Bavorskú cenu umenia (2005), a "Choc de l 'Année 2006 " francúzskeho jazzového časopisu Jazzman. V roku 2008 dostal spoločne s Heinzom Sauerom Jazz Award SWR. O dva roky neskôr sa stáva inštrumentalistom roka – Echo Jazz v kategórii klávesy. Medzi jeho medzinárodné úspechy sa radí ocenenie z Londýna v roku 2007 za medzinárodný objav roka – Ronnie´s Scott´s Jazz Award.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote