Facebook
SK | EN

Press release

Open Jazz Fest skompletizoval a uzavrel svoju dramaturgiu ďalším skvelým menom.

15. 6. 2012, Nové Mesto nad Váhom

Letný jazzový festival pri jazere - Open Jazz Fest Zelená voda potvrdil, že po intenzívnych rokovaniach zaplnil aj posledné voľné okienko vo svojej bohatej a rozmanitej dramaturgii.

Na záver piatkového večera vystúpi hviezda mladej rakúskej jazzovej generácie, klavirista a perkusionista David Helbock, čerstvo ocenený prestížnou rakúskou cenou „Outstanding Artist Award“. Vystúpi v rámci quarteta, ktorý umelec vytvoril špeciálne na objednávku festivalu a spojil v ňom dva zo svojich nesmierne úspešných projektov, s ktorými sa nedávno predstavil pred takmer 15000 divákmi na najväčších festivaloch v Latinskej Amerike. V rámci quarteta sa predstavia David Helbock/piano, Simon Frick/ husle, Reinhold Schmölzer/bicie a Raphael Preuschl/bass, ukulele.

Open Jazz Fest prináša po oba festivalové dni dramaturgiu, ktorá predznamenáva, že neostane nič dlžný svojej povesti festivalu, ktorý Vás prevedie všetkými jazzovými zákutiami od etno, jazzrocku, funky až po fusion a prvky tzv. novej hudby a autorského jazzu, navyše v interpretácii 38 hudobníkov z ôsmich krajín sveta :

Piatok:
Justin Echols (USA)
David Kollar Trio (SK, HU)
Zuzana Lapčíková Quintet (CZ)
David Helbock Quartet (A)

Sobota:
Pavol Bodnár & EccJazzional Band (SK)
Mo'Blow (D)
Marek Bałata Chopin Quintet (PL)
... a na záver sobotňajšieho večera sa ako headliner festivalu predstaví nekorunovaný kráľ jazzových bicích Billy Cobham (USA), ktorý sa so svojim sextetom vracia pred slovenské publikum po šiestich rokoch.

Pripomíname, že lístky na náš jediný slovenský openair jazzový festival je možné zakúpiť v sieti Ticketportal, ako aj priamo na mieste za rovnakú cenu. Jednodňový lístok stojí 15 €, dvojdňová permanentka Vás vyjde na 20 €.

Festival sa uskutoční 20. – 21. júla 2012 na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote