Facebook
SK | EN

Press release

Jazzový sviatok na jazere prepukne už v piatok 22. júla na Zelenej vode !!!

18. 7. 2016, Bratislava / Nové Mesto nad Váhom

Letný jazzový openair festival OpenJazzFest otvorí svoje brány pre návštevníkov už tento piatok 22. júla o 17:30. Do priestorov prírodného amfiteátra na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom prídu nielen jazzoví fanúšikovia už na 9. ročník tohto obľúbeného festivalu. „Počas uplynulých dní sme mali trochu obavy z počasia, rušilo sa viacero festivalov, ale predpoveď vyzerá nádejne, tak snáď nám bude priať aj tento rok" hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Otvorenie hudobného festivalu aj s výstavou karikatúr.

Súčasťou festivalu bude aj výstava karikatúr autorov z krajín V4 pod názvom „KARIKATÚRA A JAZZ“, ktorá je realizovaná za podpory fondu V4 - http://visegradfund.org/home/ a predstaví sa na nej až 24 autorov. Výstavu spolu s riaditeľom festivalu bude otvárať aj jej gestor a spoluorganizátor Bohuš „Bobo“ Pernecký. Úvodná vernisáž sa bude konať už v piatok o 18:00 hod. „Návštevníci sa majú na čo tešiť a nebude chýbať ani prekvapenie od vystavujúcich karikaturistov“ dodáva Bobo Pernecký.

Tradične pestrá dramaturgia

Aj tento rok pripravili organizátori festivalu pestrú dramaturgiu. Počas dvoch festivalových dní sa predstaví deväť hudobných zoskupení, celkom 48 hudobníkov z 12 krajín. Hlavnými ťahákmi by mali byť vystúpenia speváčok Sarah McKenzieShayna Steele, ale o skvelú show by sa mali postarať aj kolumbijský hudobník nominovaný na Avards Juan Garcia Herreros, prípadne Femi Temowo, dvorný gitarista Amy Winehouse.

https://www.youtube.com/watch?v=MEOalmWIEp8
https://www.youtube.com/watch?v=puvJaKWB-P4
https://www.youtube.com/watch?v=PuSlCB9z3E4
https://www.youtube.com/watch?v=4X7OInZjjZ4

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 20 tisíc návštevníkov. Už tradične je festival miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Deviaty ročník sa uskutoční 22.- 23. Júla 2016, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 17:30 hodiny, vernisáž výstavy začne od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny.

Informácie a vstupenky:
www.openjazzfest.sk/sk
www.ticketportal.sk

Facebook:
www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote