Facebook
SK | EN

Press release

Po dvoch rokoch ožíva na Zelenej vode OpenJazzFest

29. 6. 2020, Nové Mesto nad Váhom

Priaznivci nielen jazzovej hudby tento rok môžu tešiť na festival , ktorý absentoval posledné dva roky v kalendári OpenAir podujatí. Už tradične sa bude konať na brehu jazera v prírodnom amfiteátri vo skvelej a takmer rodinnej atmosfére. „Snažíme sa navrátiť náš festival na Zelenú vodu napriek pandémii aj zlej ekonomickej atmosféry v spoločnosti. Bude to zrejme jediný jazzový letný festival na Slovensku, aj ke´d tentokrát v jednodňovej verzii, veríme, že nás naši diváci neopustili a prídu nás podporiť „ konštatuje Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.

Festival sa uskutoční v sobotu 25.júla od 19:00 hod, pričom brány amfiteátra svojim návštevníkom otvorí už o 18:00 hod.

Program otvorí skladateľka, aranžérka, herečka, klaviristka a flautistka Sisa Michalidesová so svojim projektom Colours of Solitude z ktorého vzniklo aj CD nahrávané v USA a Sisa ho na festivale aj pokrstí. Na projekte si zahralo veľa zahraničných hudobníkov, no z pochopiteľných dôvodov príde tentokrát na festival so slovenskou zostavou, čo ale určite neuberie na kvalite. Mená ako Peter Preložník – klávesy, Milo Suchomel – saxofón, či Martin Valihora sú toho zárukou.

https://www.facebook.com/sisa.michalidesova

„Prvým zahraničným hosťom bude maďarský gitarista Csaba Tóth Bagi, s ktorým som sa zoznámil, keď sprevádzal Al Di Meolu a prišiel k nám do klubu Blue Note“ pokračuje Tibor Zelenay. Tento famózny gitarista sa predstaví s projektom Balkan Union, v ktorom sa mixujú rôzne žánre od jazzu, cez funky, až po beboppy, všetko však v jednotnom jazyku balkánskej hudby , ktoré má vášeň, dušu a tradíciu.

https://www.facebook.com/CsabaTothBagiBalkanUnion
https://www.youtube.com/user/tbcsaba

Headlinerom večera bude hviezdny poľský hosť Wojtek Pilichowski. Je to basgitarista, skladateľ a producent. Od roku 1994 nahral 14 samostatných albumov vrátane troch živých nahrávok vydaných aj na DVD. Predal viac ako 100 000 kópií. Spolupracoval aj s mnohými špičkovými umelcami na ich projektoch a nahral viac ako 200 albumov, ktorých sa predalo viac ako 6 miliónov kópií. Mnoho rokov hrá na najvýznamnejších svetových festivaloch, vrátane Bass Player Live, Euro Bass Day v Taliansku a na mnohých ďalších. Bol ocenený mnohými oceneniami, z toho 16x za najlepšieho poľského bassgitaristu.

https://www.facebook.com/Wojtek.Pilichowski/
https://www.youtube.com/channel/UCpFzi6-Ex6G14l1aSPW2Dxw

Informácie a vstupenky:
http://www.openjazzfest.sk/sk
www.ticketportal.sk

Facebook:
https://www.facebook.com/Open-Jazz-Fest-121671191198869/

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote