Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Open Jazz Fest predstavuje: Benni Chawes a Tereza Rajnincová

11. 4. 2011, Nové Mesto nad Váhom

Organizátori štvrtého ročníka jazzového festivalu Open Jazz Fest pokračujú v predstavovaní účinkujúcich svojho tohtoročného line-upu.

Súčasťou piatkového programu budú aj Benni Chawes a Tereza Rajnincová.

Benn Chawes je svojim agentom predstavovaný ako dánsky jazz/pop/soul umelec, ktorý získal niekoľko US - music awards, v rátane ocenenia „umelec roka“. Podľa riaditeľa festivalu Mariana Pavloviča by práve Benn mohol byť vrcholom piatkového večera. „Francúzsky Jazzman magazin ho definuje nádherným zamatovým hlas, okrem toho vyniká umením skvelého beatboxu“, hovorí Pavlovič. Benn dokáže napodobňovať hudobné nástroje tak, že divák často nerozozná, že sú to ústa človeka... Absolvoval koncertné šnúry v Európe, Ázii aj USA. Patrí medzi jedného z mála umelcov, ktorého podporuje vynikajúca firma z oblasti reprodukcie zvuku Bang & Olufsen.

Ďalšou piatkovou účinkujúcou je Tereza Rajnincová. Je rodáčkou z Trenčína. Na Slovensku pôsobila s jazzovou kapelou Aurelius Q a popovou formáciou The Haze. Pred dvomi rokmi odišla do Prahy študovať spev na jazzovú VOŠ pri konzervatóriu J. Ježka. V Prahe spolupracuje s Petrem Hanzlíkem Day Dream band a Tranquillo, Kamil Střihavka and Leaders, Michal Horáček - Kudy Kam, Tereza Rajnincová LQ band... V súčasnosti pôsobí s hudobníkmi z kapely Filipa Spáleného - Los Quemados so zameraním na jazz a pop, kde sa na tvorbe aj autorsky podieľa

Práve pri Tereze pripomína Marian Pavlovič na fakt, že súčasťou dramaturgie festivalu už od svojho zrodu bol a je záväzok, že „právo prvého účinkujúceho bude patriť vždy mladému, perspektívnemu slovenskému jazzovému talentu. Tereza podľa neho vystúpi s formáciou „vystuženou“ výbornými českými hudobníkmi.

Už v pondelok 18. apríla sa fanúšikovia nášho festivalu, ktorý sa uskutoční 29. – 30. Júla 2011 na brehu jazera Zelená Voda pri Novom Meste nad Váhom môžu tešiť na skompletizovaný piatkový program a prvé mená sobotného večera, ktorý sľubuje skvelú gradáciu a vyvrcholenie festivalu.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote