Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Tlačová správa

13. 5. 2012, Nové Mesto nad Váhom

Jazzový open air festival OPEN JAZZ FEST prichádza s menom hlavného účinkujúceho. Stálo za to počkať na potvrdenie neoverených správ, lebo headlinerom tohtoročného jazzového sviatku uprostred leta na brehu jazera Zelená voda bude slávny jazzový bubeník Billy Cobham a jeho band. Tento hudobný svetobežník a svetoobčan (narodený v Paname, vyrastajúci v New Yorku a dnes žijúci vo Švajčiarsku) sa na Slovensko vracia po šiestich rokoch.

Celý život sa venuje prepájaniu jednotlivých hudobných vplyvov z rôznych kútov sveta nielen ako bubeník a perkusionista, ale aj ako skladateľ, producent a pedagóg. Jeho nahrávky a energický a komplexný štýl hry mali silný vplyv na priebeh vývoja jazzu a jazz fusion.

Spoluzakladateľ slávneho Mahavishnu Orchestra je považovaný za vytrvalého hudobného bádateľa. Hral s najjagavejšími hviezdami jazzového neba ako George Benson, bratia Breckerovci, John Scofield, či Victor Bailey, hral u Milesa Davisa...no nebránil sa ani prienikom do iných žánrov, o čom svedčí spolupráca s umelcami ako George Duke, Tony Williams, Jack Bruce, kubánskou kapelou Asere, či jeho koncertovanie s Grateful Dead. Koncom 70-tych rokov bol lídrom kapiel Atlantic, CBS, Elektra a GRP. Začiatkom roku 2000 Cobham predstavil série „The Art of Jazz“, ktoré nahral prezentoval na turné s formáciou Art of 3 (Kenny Barron, Ron Carter), a neskôr aj Art of 4, resp. Art of 5.

Významné aj jeho angažovanie sa v projektoch, ktoré presahujú koncertný rámec jeho účinkovania. Niekoľko rokov pracoval aj pre UNICEF s autistickými a hyperaktívnymi deťmi v hudobných projektov v Santos (Brazília).

Na vystúpenie legendárneho bubeníka sa môžeme tešiť v sobotný večer na záver festivalu. Billy Cobham band vystúpi v zložení:
Billy Cobham – drums
Jean-Marie Ecay – guitar
Michael Mondesir - bass
Christophe Cravero – keyboard/violin
Camelia Ben Naceur – keyboards
Junior Gill – still pan/percussion

Organizátori zároveň sľubujú, že jediný voľný čriepok v pestrej mozaike tohtoročného line up – u etablovaného letného festivalu na Považí bude známy verejnosti do konca mája a vraj to bude opäť hudobná lahôdka!

Organizátori upozorňujú na zmenu rezervačného a predajného systému vstupeniek. Vstupenky na festival sú v predaji a môžete si ich zakúpiť v sieti Ticketportal.

Pripomíname, že festival sa tohto roku uskutoční 20.-21. júla (piatok/sobota) v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom. Jednodňový lístok je za 15 € a dvojdňový lístok stojí 20 €.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote