Facebook
SK | EN

Tlačová správa

OpenJazzFest uvádza prvé mená deviateho ročníka

5. 5. 2016, Bratislava / Nové Mesto nad Váhom

Priaznivci nielen jazzovej hudby sa aj tento rok môžu tešiť na festival , ktorý sa už tradične koná na brehu jazera v prírodnom amfiteátri vo skvelej a takmer rodinnej atmosfére. „Aj tento rok sme pripravili pre divákov pestrý program, neopozerané tváre a už tradične aj príjemnú atmosféru „ konštatuje Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.

Štart už tradične s víťazom súťaže mladých talentov Jazz Start Up

V piatok 22. Júla už tradične odštartuje festival víťaz súťaže mladých džezových talentov Jazz Start Up - triom skladateľa a klaviristu Valéra Mika v zostave s bassgitaristom Tamášom Belicom a bubeníkom Davidom Jurajom Rašim.

www.youtube.com/watch?v=6ig-FyhjuKI

Headlinerom prvého dňa vychádzajúca jazzová hviezda z USA - Sarah McKenzie

Mladá talentovaná speváčka, klaviristka a skladateľka, štipendistka prestížnej jazzovej školy Berklee College of Music, pôvodom z Austrálie už stihla za svoju krátku kariéru oslniť publikum nielen v Austrálii a USA , ale aj na významných festivaloch a pódiách v európskych mestách. Momentálne žije a pôsobí v USA a spolupracuje s jazzovými hviezdami ako je vibrafonista Ingrid Jensen, gitarista Hugh Stuckey, basista Alex Boneham, bubeník Marco Valeri, saxofonista Troy Roberts iní... Často je porovnávaná so slávnejšou a skúsenejšou hviezdou Dianou Krall, nielen pre jej ženský pôvab, ale hlavne pre jej charizmatický prejav a klavírnu virtuozitu na pódiu. „Veľmi sa tešíme tomu, že po prvý krát Sarah vystúpi na Slovensku práve na našom festivale“ dodáva Tibor Zelenay.

www.youtube.com/watch?v=-FPOpqZXqLk

Atraktívny hosť z Kolumbie

Juan García-Herreros, tiež známy pod umeleckým menom "Snežná sova", bol nominovaný na cenu Grammy a je to už v dnešnej dobe svetoznámy kolumbijský basgitarista, ktorý so svojim špeciálnym nástrojom, šesťpražcovou Contra basovou gitarou účinkoval so svetoznámymi hviezdami všetkých žánrov - vrátane niekoľkých víťazov a nominovaných na Grammy či Oscara. Za jeho vlastné kompozície a skladby bol ocenený na mnohých prestížnych podujatiach vrátane Svetového Music Award - Bronzová medaila inštrumentálnej hudby. „Jeho práca a virtuozita s Contra basovou gitarou bude určite nezabudnuteľným zážitkom pre našich divákov“ pokračuje riaditeľ festivalu.

www.youtube.com/watch?v=7aOH39IZe0s

Spolupráca v znamení V4 a sprievodná výstava karikatúr

„Som veľmi rád , že tento rok sme po dvojročnej pauze získali dôveru fondu V4 a budeme môcť predstaviť nie len hudobníkov a autorov z krajín V4 , ale súčasťou festivalu bude aj výstava karikatúr autorov z krajín Vyšegrádu pod názvom „KARIKATÚRA A JAZZ“ pokračuje v informáciách Tibor Zelenay, pričom Gestorom tejto výstavy je známy piešťanský karikaturista a taktiež veľký priaznivec jazzu Bohuš „Bobo“ Pernecký.

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 20 tisíc návštevníkov. Už tradične je festival miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Deviaty ročník sa uskutoční 22.- 23. Júla 2016, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 17:30 hodiny, vernisáž výstavy začne od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny.

Informácie a vstupenky:
www.openjazzfest.sk/sk
www.ticketportal.sk

Facebook:
www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote